Aróma technológie na výrobu zápar
Ponuku našich zariadení na výrobu zápar nájdete TU.
Osvedčenou a žiadanou receptúrnou zložkou pri výrobe chleba a pečiva sú zápary. Výroba cereálnych zápar má, najmä v krajinách severnej a východnej Európy dlhú tradíciu.
Naša spoločnosť v spolupráci s nemeckým IsernHägerom je priekopníkom zavádzania technológie zápar na Slovensku. Už od roku 1992 dodávame nielen zariadenia, ale aj štartovacie kultúry na výrobu zápar z cereálií a semien s výdatnou technologickou podporou. Našimi zákazníkmi sú špičkové pekárne, ktoré sa zamerali na výrobu kvalitného, aromatického chleba a pečiva s vysokou pridanou hodnotou.
Výrobky vyrobené s použitím zápar sú charakteristické vysokou výťažnosťou, príjemnou vyrovnanou chuťou, arómou a dlhou trvanlivosťou.
AromaStück s múkou
AromaStücku® je produkt vyrábaný novou technológiou, pri ktorej je ražná múka a štartér zamiesená spolu s vodou (TA 300 = pomer múky a vody je 100:200) a zohriata v zariadení po dobu 3 hodín pri 65 °C. Vďaka tomuto procesu je dosiahnuté prirodzené hnedé zafarbenie AromaStücku®, ako aj typická sladká sladová chuť. Tieto vlastnosti sú docielené vďaka tvorbe maltózy v priebehu enzymatickej reakcie, ktorá prebieha v produkčnej fáze procesu. Enzymatický proces a zahriatie zmesi okrem toho umožnia vyššiu absorpciu a naviazanie väčšieho množstva vody.
AromaStück s múkou a celým zrnom
AromaStück® je možné rovnakým spôsobom pripraviť namiesto múky s celými zrninami, či olejninami ako je sója, ľan, sezam atď. Dôležité je pritom po produkčnej fáze zvýšiť teplotu na 85 °C pre kompletné zmäknutie a dobré naviazanie vody aj v strede zrna.
Výhody použitia
- Stabilita zmesi 24 hod. bez chladenia / 48 hod. s chladením
- Predĺženie čerstvosti výrobkov
- Výrazná aróma a chuť
- Možná kombinácia s ďalšími predstupňami
- Vyššia výťažnosť cesta
- Tvorba unikátnych receptúr