Štartovacie kultúry na kvasy
K našim kvasným zariadeniam ponúkame širokú škálu cenovo dostupných štartovacích kvasných kultúr firmy Diosna / Isernhäger.
Ponuku našich zariadení na výrobu kvasov (kvasomatov) nájdete TU.
Štartovacie kultúry sú nevyhnutným predpokladom stability a kvality vyvádzaných kvasov, či už ražných 2 a 3 stupňových, alebo kvasov pšeničných. Každá technologická schéma výroby kvalitného chleba a pečiva má rozdielne požiadavky na množstvo kvasu, avšak vysoké nároky na jeho stabilitu a kvalitu. Táto sa dá zaručiť výlučne ich pravidelnou obnovou, ktorá zaručuje vyváženosť podielu kyselín mliečnej a octovej, ako aj parametre kvasu ako je kyslosť a pH.
Kvasné štartovacie kultúry sú vyrábané v sterilných podmienkach firmy Diosna / IsernHäger a distribuované na mesačnej báze do celého sveta.
Živé chlebové kvasy
Kvas typu chlebovej fermentácie bol vyvinutý v 80. rokoch nemeckou firmou IsernHäger a v roku 1982 bol patentovaný. Výnimočnou vlastnosťou chlebovej fermentácie je možnosť skvasiť 15 až 50% zvyšného chleba namiesto ražnej múky do kvasu a tiež neobyčajne dlhá doba spracovateľnosti kvasu, ktorá je po vyzretí až 144 hodín. Chlieb v kvase nielen usporí suroviny, ale dodáva arómu a čerstvosť novo vyrobeným chlebom.
Výhody použitia
- Dlhá stabilita kvasu
- Ekonomika výroby
- Dlhšia čerstvosť chlebov
- Výrazná aróma a chuť hotových výrobkov
- Možná kombinácia s ďalšími predstupňami
- Vyššia dosahovaná výťažnosť ciest
- Skladovanie kvasu bez potreby chladenia
- Vyššie množstvo technologickej vody do cesta-lepšia regulácia teploty ciest
Pšeničné kvasy
Pšeničné kvasy sú najúčinnejší spôsob, ako produkovať vysoko-kvalitatívne pšeničné pečivo. Pšeničný kvas našiel u pekárov obľúbenosť nie len vďaka jednoduchosti použitia, ale predovšetkým pre jeho vynikajúce výsledky. S pšeničným kvasom IsernHäger dostane Vaše pečivo výnimočnú chuť, príjemnú vôňu a skvelú elasticitu striedky.
Výhody použitia
- Dlhšia čerstvosť chleba
- Zvýraznenie arómy a chuti
- Možná kombinácia s ďalším predstupňom
- Predĺženie mikrobiálnej trvanlivosti chleba
- Skladovanie kvasu bez potreby chladenia
Prehľad kváskových kultúr DioStart nájdete tu: Prospekt kváskové kultúry DioStart